fbpx

Education Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Format

 

Before going for any examination, maximum preparation is required to get the necessary success. therefore, we bring you information on Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Format, what it is all about, how it is patterned to suit your demand, and the easiest way to download or get it. Pounds to Naira

What is Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf

Let us begin by explaining what this past question is all about. Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Format is the compilation of all the Questions that Nigerian Airforce has given to applicants to write and qualify for employment over the years, and the past question is presented in pdf format.

We have made it very simple, portable, and affordable such that every student can get it or download it as long as they have access to the smartphone. therefore, the Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Format is what every intending applicant needs to pass the examination well. Past Questions in PDF Format

All those who have bought our past questions have been giving testimonies of how it helped them. We are very sure it is going to help you as well. When you get this past question it will definitely help you to score higher than your competitors and give you an edge over them. Pounds to Naira

With the proper use of our original Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Format, you will definitely pass the exams and come out with flying colors. This Past Question comes to you through your email address or Whatsapp once you make payments to purchase it. The downloadable format is going to be in softcopy, you can either choose to download it and read with your android phone or laptop and at your own convenience – wherever and whenever.

How is Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Patterned

Normally, the Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Format are in a multi-choice question pattern. We have made it very easy for you. we bring all the questions for many years and put them together but we indicate the specific years of their occurrence. All you need to do is to devote quality time to study the Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Format and watch yourself change the narrative by scoring better than you expected to qualify for employment. Waec Result

Why You Need A Copy of Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Download

The Nigerian Airforce exam past question is not just will help you to prepare well for the exams. This is an employment examination which means that thousands of applicants will be writing the same exams as you, therefore, you need to begin preparation early, and you do that by getting the past question.

this past question is portable and as such, you do not need to worry about when to study it because you can move with it to everywhere that you go. Getting the past question in pdf will help you pass the exams with ease by doing the following for you: Pounds to Naira

It will expose you to the questions that have been asked years back as most of those questions and answers get repeated every year while some will just be rephrased. So if you don’t have a copy of this past question, then you are losing out.

  1. It, however, provides useful information about the types of questions to expect and helps you prevent unpleasant surprises. Jamb Result
  2. You will be able to detect and answer repeated questions quickly and easily.
  3. You will be able to find out the number of questions you will see in the exams.

Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Sample

In other to know that we are giving out the original Nigerian Airforce Past Questions And Answers Pdf Format, we have decided to give you some free samples as proof of what we said earlier.

1. The first batch of Nigerian Airforce officers were sent to train with
A. British Air force
B. Ethiopian Airforce
C. American Airforce
D. South African Air force

2. The least rank in the Nigerian Airforce is the
A. Group captain
B. Flying officer
C. Pilot officer
D. Wing Commander

3. Nigeria’s governmental constitution is chiefly based on that of the:
A. USA
B. UK
C. EU
D. Netherlands

4. The Nigerian College of Aviation is located in
A. Lagos
B. Kano
C. Abuja
D. Kaduna

5. The first woman in space is
A. Yuri Gargarin
B. Valentina Tereshkova
C. Yui Xiang Wo
D. Julie Armstrong

6. The establishment of the Nigerian Airforce was conceived in
A. 1963
B. 1961
C. 1960
D. 1965

Free NAF Past Questions and Answers

1. The June 12 Presidential Election was annulled by President Ibrahim Babangida on

A) June 12, 1993

B) June 14, 1993

C) June 18, 1993

D) June 23, 1993

E) June 27, 1993

2. Gombe State belongs to the ______ geo-political Zone in Nigeria.

A) South East

B) South West

C) North Central

D) North East

E) North West

3. The full meaning of OECD is

A) Organization for Economic Cooperation and Development

B) Organization of Economic Cooperation and Development

C) Organization of Economic Community and Development

D) Organization for Economic Community and Development

E) Order of the Economic Community and Development

4. Paparada Square is in

A) Ilorin

B) Lokoja

C) Kaduna

D) Lagos

E) Sokoto

5. The former Eastern Region was proclaimed a sovereign nation, Biafra by Odumegu Ojukwu on

A) May 30, 1967

B) June 15, 1966

C) April 6, 1968

D) January 10, 1965

E) April 21, 1969

6. Obanta’s statue is located in

A) Abeokuta

B) Ibadan

C) Ogbomoso

D) Ilorin

E) Ijebu Ode

7. The Kruger National Park is in

A) South Africa

B) Tunisia

C) Cameroon

D) Poland

E) U.S.

8. The official residence of the Secretary-General of the United Nations is in

A) Washington DC, United States

B) New York City, United States

C) the Birmingham United Kingdom

D) Atlanta Georgia, United States

E) London

9. Dar es Salaam is the capital of

A) Tunisia

B) Turkey

C) Zimbabwe

D) Sudan

E) Tanzania

10. Shanga and Kyenga are ethnic groups in

A) Sokoto State

B) Bauchi State

C) Niger State

D) Kwara State

E) Borno State

11. FESTAC started in

A) October 1976

B) October 1978

C) November 1977

D) November 1978

E) June 1979

12. Which of these was never Senate President in Nigeria?

A) Iyocha Ayu

B) Chuba Okadigbo

C) Pius Anyim

D) Ameh Ebute

E) Umaru Dikko

13. Which of these was once President of Libya?

A) Omar al-Bashir

B) Hosni Mubarak

C) Muammar Gaddafi

D) Moncef Marzouki

E) Mohamed Boudiaf

14. Liberia’s former interim President was

A) Samuel Doe

B) William Tolbert

C) Amos Sawyer

D) Charles Taylor

E) Lt. Gen. Hezekiah Bowen

15. The internationally recognized capital of Israel is

A) Tel Aviv

B) Jerusalem

C) Damascus

D) Baghdad

E) Tehran

16. The current Executive Secretary of the National Universities Commission is

A) Prof. Jubril Aminu

B) Prof. Julius Okojie

C) Prof. Abdulrasheed Abubakar

D) Prof. Dibu Ojerinde

E) Prof. Is-haq Oloyede

17. The United Nations Charter was formed on

A) 1 February 1946

B) 26 June 1945

C) 24 October 1945

D) 15 March 1943

E) 10 January 1939

18. Abayon, Adim, and Adun are ethnic groups in

A) Taraba State

B) Cross River State

C) Bauchi State

D) Rivers State

E) Adamawa State

19. Barack Obama was awarded the Nobel Peace Prize in

A) 2000

B) 2003

C) 2004

D) 2007

E) 2009

20. The Secretary-General of the United Nations between 1972 and 1981 was

A) Javier Perez de Cuellar

B) Alger Hiss

C) Kofi Annan

D) Kurt Waldheim

E) Ahmed Salim

1. D     2.D      3. A      4.B      5.A      6.E      7.A      8.B      9.E      10. A

11.C    12.E    13.C    14.C    15.B    16.C    17.B    18.B    19.E    20.B

How to Buy

Click here to get it.

Delivery Assurance

How are you sure we will deliver the past question to you after payment.

Our services are based on honesty and integrity. That is why we are very popular.

For us (ExamsGuru Team), we have been in business since 2012 and have been delivering honest and trusted services to our valued customers.

Since we started, we have not had any negative comments from our customers, instead, all of them are happy with us.

Our past questions and answers are original and from the source. So, your money is in the right hand and we promise to deliver it once we confirm your payment.

Each year, thousands of students gain admission into their schools of choice with the help of our past questions and answers.

7 Tips to Prepare for Nigerian Airforce Exams

  1. Don’t make reading your hobby: A lot of people put reading as a hobby in their CV, they might be right because they have finished schooling. But “You” are still schooling, so reading should be in top priority and not as a hobby. Read far and wide to enhance your level of aptitude
  2. Get Exams Preparation Materials: These involve textbooks, dictionaries, Babcock University Post UTME Past Questions and Answers, mock questions, and others. These materials will enhance your mastering of the scope of the exams you are expecting.
  3. Attend Extramural Classes: Register and attend extramural classes at your location. This class will not only help you refresh your memory but will boast your classroom understanding and discoveries of new knowledge.
  4. Sleep when you feel like: When you are preparing for any exams, sleeping is very important because it helps in the consolidation of memory. Caution: Only sleep when you feel like it and don’t oversleep.
  5. Make sure you are healthy: Sickness can cause excessive feelings of tiredness and fatigue and will not allow you to concentrate on reading. If you are feeling as if you are not well, report to your parent, a nurse or a doctor. Make sure you are well.
  6. Eat when you feel like: During the exam preparation period, you are advised not to overeat, so as to avoid sleep. You need to eat little and light food whenever you feel like eating. Eat more of fruits, drink milk and glucose. This will help you to enhance retention.
  7. Reduce your time in social media: Some people live their entire life on Facebook, Twitter, WhatsApp, Messenger chat. This is so bad and catastrophic if you are preparing for exams. Try and reduce your time spent on social media during this time. Maybe after the exams, you can go back and sleep in it.

If you like these tips, consider sharing them with your friends and relatives. Do you have a question or comments? Put it on the comment form below. We will be pleased to hear from you and help you to score as high as possible.

We wish you good luck!

Jamb form