fbpx

OOU Past Question And Answers in pdf format

The Olabisi Onabanjo University post utme past question and answers are available in PDF format. You can download and print. You can also read it on your phone or computer. Dollar to Naira Rate

Are you one of the aspirants of Olabisi Onabanjo University and you would love to participate in this year’s admission processes of the institution in order to gain admission to study your chosen course? if yes, then we have a proposal that would suit your ambition in this regard. WE bring you the OOU Post Utme Past Questions and Answers which will help you to achieve the dream of gaining admission into OOU this year. Pounds to Naira

The way Olabisi Onabanjo University repeat Post UTME questions is a little bit tricky, and sometimes they do it directly. All candidates who are writing Post UTME this year must know that Post UTME Exam secret lie in mastering their past questions. Reading the past question and answers and using it in your study will elevate your performance in the examination. Dollar to Naira Rate

The Benefit of Having OOU Past Question

It will expose you to the questions that have been asked years back as most of those questions and answers get repeated every year while some will just be rephrased. So if you don’t have a copy of this past question, then you are losing out. It also provide useful information about the types of questions to expect. You will find out the number of questions you will see in the examination.

How is OOU Past Question Patterned?

We have made it simple for you. We bring all the questions which is usually in objective format. We have put them together but we indicate the specific years for every question and the correct answers in order to save your time. All you need to do is to devote quality time to study the Past Questions.

The OOU usually sets questions on just three(3) subjects which are Mathematics, English Language, and Current Affairs irrespective of your course of study or program.

The format for the OOU post UTME exam (number of questions per subject) is as follows:

English Language = 20 Questions

Maths = 10 Questions

Current Affairs =10 Questions

Total = 40 Questions OOU Past Question And Answers in pdf format

Time to take Test = 30 Minutes.

Total Post-UTME Score = 100 Marks

The OOU Post UTME past questions and answers that were compiled by our team just for you has the following structure:

‣ English Language – 50 questions

‣ Mathematics – 50 questions

‣ General Paper – 50 questions Npower Recruitment

Sample Screening Past Questions and Answers

Use of English

In the questions below, choose the word(s) or phrase which best fills the gap(s).

1. Jubril found that thieves had entered his house in his absence. He went to the police to report the…

(A) break out Jamb form 

(B) break up

(C)break-in

(D) break into

Ans: C

2. After the accused was found guilty by the court, his counsel… before the sentence was passed

(A) begged for mercy

(B)made a plea for mitigation

(C) made an ovation

(D) made a plea for litigation

Ans: B

3. The officer was compelled to… the suspect’s car.

(A)seize

(B) cease

(C) size

(D) sease

Ans: A

4. If you are going to the market, may I… please?

(A) follow you

(B)come with you

(C) come by you

(D) come as your second Waec Result

Ans: B

5. Thank you for the party, we really…

(A) enjoyed ourselves

(B)enjoyed

(C) enjoyed very much

(D) enjoyed too much.

Ans: B

Mathematics

1. The second and fifth terms of a geometric progression are 21 and 567 respectively find the first term and thecommon ratio of the progression.

(A) 3, 7

(B) 7, 3

(C) -7, 3

(D) -3, 7

Ans: B

2. Tunse bought a house for N1,250,000 and spent N350,000.00 to renovate it. He then sold the house for N2,000,000.00. What is the percentage gain?

(A) 40%

(B) 65%

(C) 35%

(D) 32%

Ans: D

3. List the integral values of which satisfy the inequality -2 < 7 – 3x≤ 10

(A) -1, 0, 1, 2

(B) -2, 0, 1

(C) 1, 2, 3

(D) 0, 1,2

Ans: A

4. In a class, 120 students speak English or French or both. 70 speak English and 55 speak French. How many speak English but not French.

(A) 45

(B) 50

(C) 55

(D) 60

Ans: C

5. The lengths of the sides of a right-angled triangle are ym, (3y – 1)m and (3y + 1)m, find y.

(A) 12

(B) 9

(C) 8

(D) 4

Ans: A

How to Buy

Click here to get it.

 Dollar to Naira Rate

Delivery Assurance

How are you sure we will deliver the past question to you after payment.

Our services are based on honesty and integrity. That is why we are very popular.

For us (ExamsGuru Team), we have been in business since 2012 and have been delivering honest and trusted services to our valued customers. Pounds to Naira

Since we started, we have not had any negative comments from our customers, instead, all of them are happy with us.

Our past questions and answers are original and from the source. So, your money is in the right hand and we promise to deliver it once we confirm your payment.

Each year, thousands of students get scholarship into schools with the help of our past questions and answers.

7 Tips to Prepare for OOU Past Question

  1. Don’t make reading your hobby: A lot of people put reading as a hobby in their CV, they might be right because they have finished schooling. But “You” are still schooling, so reading should be in top priority and not as a hobby. Read far and wide to enhance your level of aptitude
  2. Get Exams Preparation Materials: These involve textbooks, dictionaries, OOU Past Question, and others. These materials will enhance your mastering of the scope of the exams you are expecting.
  3. Attend Extramural Classes: Register and attend extramural classes at your location. This class will not only help you refresh your memory but will boast your classroom understanding and discoveries of new knowledge. Dollar to Naira Rate
  4. Sleep when you feel like: When you are preparing for any exams, sleeping is very important because it helps in the consolidation of memory. Caution: Only sleep when you feel like it and don’t oversleep.
  5. Make sure you are healthy: Sickness can cause excessive feelings of tiredness and fatigue and will not allow you to concentrate on reading. If you are feeling as if you are not well, report to your parent, a nurse or a doctor. Make sure you are well. Pounds to Naira
  6. Eat when you feel like: During the exam preparation period, you are advised not to overeat, so as to avoid sleep. You need to eat little and light food whenever you feel like eating. Eat more of fruits, drink milk and glucose. This will help you to enhance retention.
  7. Reduce your time in social media: Some people live their entire life on Facebook, Twitter, WhatsApp, Messenger chat. This is so bad and catastrophic if you are preparing for exams. Try and reduce your time spent on social media during this time. Maybe after the exams, you can go back and sleep in it.

If you like these tips, consider sharing them with your friends and relatives. Do you have a question or comments? Put it on the comment form below. We will be pleased to hear from you and help you to score as high as possible.

We wish you good luck!