fbpx

Past Questions For Nigerian Air force Recruitment

Past Questions For Nigerian Air force Recruitment. Are you willing to join the air force and you are about to participate in the recruitment examination? if yes, then we have good news for you. We bring you Nigerian Air force Past Question And Answer in PDF Format which will help you to achieve the dream of being in the air force of Nigeria once and for all, having very impressive grades in the examination.

We believe that your child can do better with consistent use of our Nigeria Air force Past Question And Answer in PDF Format to practice and study for the examination. So we urge you to get the past question for them.

Before going for any examination, maximum preparation is required to get the necessary success. therefore, we bring you information on this Past Question And Answer in PDF Format, what it is all about, how it is patterned to suit your demand, and the easiest way to download or get it

How is Past Questions For Nigerian Air force Recruitment Patterned

The Nigerian Air force Past Question And Answer in PDF Format are in a multiple-choice question pattern. We have made it very easy for you. We bring all the questions for many years and put them together but we indicate the specific years of their occurrence. We provide the correct answers in order to save your time. All you need to do is to devote quality time to study the Air force Past Question And Answer in PDF Format and watch yourself change the narrative by scoring better than you expected in the examination.

Why You Need A Copy of Past Questions For Nigerian Air force Recruitment

  1. It provides useful information about the types of questions to expect and helps you prevent unpleasant surprises.
  2. You will be able to detect and answer repeated questions quickly and easily.
  3. You will be able to find out the number of questions you will see in the exams.

Nigerian Air Force Sample Questions from Previous Years.

1. Which of the following will sink when placed on water?

(a) Ball

(b) Plastic Cup

(c) Balloon

(d) Eraser

Ans: D

2. The following are domestic birds except

(a) Duck

(b) Pigeon

(c) Turkey

(d) Vulture

Ans: D

3. A boy buys a biscuit for N4 and sells it at a profit of 20%. Find the actual price and the selling price?

(a) i =N1.00k, ii = N5.00k

(b) i = 60k, ii = N4.40k

(c) i = 80k, ii = N4.80k

(d) i = 50k, ii = N4.50k

Ans: C

4. A labourer is paid N5,400:00k per month. What is his total salary in 1 3/4years?
(a) N113,40:00

(b) N64,800:00

(c) N97,200:00

(d) N129,600:00

Ans: A

5. A man buys recharge card for N500. He sells it for N430. What is the percentage loss?

(a) 7%

(b) 9%

(c) 14%

(d) 20%

Ans: C

6. The title of the traditional ruler of Benin is called ________

(a) Obi

(b) Obong

(c) Oba

(d) Igwe

Ans: C

7. Abuja officially replaced Lagos as capital of Nigeria in ________

(a) 1992

(b) 1996

(c) 1998

(d) 1991

Ans: D

8. The highest court in Nigeria is the _______
(a) Federal High Court

(b) Supreme Court

(c) Federal Court

(d) Sharia Court

Ans: B

9. The rotation of the earth on its axis causes?
(a) Autumn and Winter

(b) Wet and dry seasons

(c) Summer and water

(d) Dawn and Twilight

Ans: D

10. The earth is the _______
(a) Closest planet to the sun

(b) 2nd closest to the sun

(c) 3rd closest to the sun

(d) 4th closest to the sun

Ans: C

11. Naira is to Nigeria as ______ is to India

(a) Yen

(b) France

(c) Rupee

(d) Dupee

Ans: C

12. Collection of different human organs working as a unit is referred to as _______
(a) Tissue

(b) Cell

(c) System

(d) Skeleton

Ans: C

13. A body of shallow sea water or brackish water separated from the sea by some form of bamer is called _______
(a) Nile’s Valley

(b) Lagoon

(c) Greeks

(d) Oasis

Ans: B

How to Buy

Click here to get it.

Delivery Assurance

How are you sure we will deliver the past question to you after payment.

Our services are based on honesty and integrity. That is why we are very popular.

For us (ExamsGuru Team), we have been in business since 2012 and have been delivering honest and trusted services to our valued customers.

Since we started, we have not had any negative comments from our customers, instead, all of them are happy with us.

Our past questions and answers are original and from the source. So, your money is in the right hand and we promise to deliver it once we confirm your payment.

Each year, thousands of students gain admission into their schools of choice with the help of our past questions and answers.

7 Tips to Prepare for Nigeria Airforce Exams

  1. Don’t make reading your hobby: A lot of people put reading as a hobby in their CV, they might be right because they have finished schooling. But “You” are still schooling, so reading should be in top priority and not as a hobby. Read far and wide to enhance your level of aptitude
  2. Get Exams Preparation Materials: These involve textbooks, dictionaries, Past Questions For Nigerian Air force Recruitment, mock questions, and others. These materials will enhance your mastering of the scope of the exams you are expecting.
  3. Attend Extramural Classes: Register and attend extramural classes at your location. This class will not only help you refresh your memory but will boast your classroom understanding and discoveries of new knowledge.
  4. Sleep when you feel like: When you are preparing for any exams, sleeping is very important because it helps in the consolidation of memory. Caution: Only sleep when you feel like it and don’t oversleep.
  5. Make sure you are healthy: Sickness can cause excessive feelings of tiredness and fatigue and will not allow you to concentrate on reading. If you are feeling as if you are not well, report to your parent, a nurse or a doctor. Make sure you are well.
  6. Eat when you feel like: During the exam preparation period, you are advised not to overeat, so as to avoid sleep. You need to eat little and light food whenever you feel like eating. Eat more of fruits, drink milk and glucose. This will help you to enhance retention. Dollar to Naira Rate
  7. Reduce your time in social media: Some people live their entire life on Facebook, Twitter, WhatsApp, Messenger chat. This is so bad and catastrophic if you are preparing for exams. Try and reduce your time spent on social media during this time. Maybe after the exams, you can go back and sleep in it.

If you like these tips, consider sharing them with your friends and relatives. Do you have a question or comments? Put it on the comment form below. We will be pleased to hear from you and help you to score as high as possible.

We wish you good luck!